2013 m. lapkričio 16 d., šeštadienis

Žemaitiški barščiai


Reikės:

1 indelio marinuotų (rūgštesnių) burokėlių;
4 didelių bulvių;
2 vidutinių morkų;
5 baravykų (tinka švieži, šaldyti, džiovinti - džiovintų tada kiek daugiau);
jei yra galimybė - 1/2 stiklinės pupų;
daržovių sultinio kubelio;
pipirų žirnelių;
lauro lapų;
krapų ir petražolių (tinka ir švieži, ir džiovinti)
maltų pipirų;
druskos.


Paruošimas:

Jei turite iš kur gauti pupų, jas užmerkite per naktį.
Nulupkite bulves, morkas, supjaustykite kubeliais. Supjaustykite šviežius baravykus, arba atšildykite ir supjaustykite (jei nepjaustyti) šaldytus. Į puodą įpilkite 1-1,5 l vandens (priklausomai nuo to, kokio tirštumo mėgstat sriubas. Sudėkite mirkytas pupas, sultinio kubelį, pipirų žirnelius ir lauro lapus, taip pat pjaustytas daržoves ir burokėlius. Užvirus sudėkite grybus, likusius prieskonius, jei dar trūksta - druskos. Virkite dar ~15-20 min ant vidutinės ugnies.
Paruoštus barščius galima pagardinti augaline grietinėle.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą