2013 m. rugpjūčio 10 d., šeštadienis

Turkiška lęšių sriuba


Reikės:

4 nedidelių morkų;
2/3 stiklinės raudonųjų lęšių;
1 vidutinio svogūno;
1 didelės citrinos;
alyvuogių aliejaus;
juodųjų garstyčių sėklų;
kumino sėklų;
ciberžolių;
maltų juodųjų pipirų;
čili pudros ir čili dribsnių;
druskos.

Paruošimas:

Lęšius suberti į puodą, įpilti 1,5 l vandens, įberti druskos ir pastatyti, kad užvirtų. Sutarkuoti morkas, supjaustyti svogūnus. Į keptuvę įpilti aliejaus ir jam pradėjus kaisti, suberti garstyčių ir kuminų sėklas. Sėkloms pradėjus skleisti kvapą, suberti morkas ir svogūnus, ciberžolę, čili pudrą, pipirų, druskos ir pakepinti 7-10 minučių. Per tą laiką turėtų užvirti lęšiai - reikia nugraibyti susidarančias putas. Lęšiams užvirus, suberti pakepintas daržoves į puodą ir dar pavirti ~7 minutes. Baigiant virti, įspausti į sriubą citrinos sultis. Sriubą sutrinti trintuve, patiekti karštą, pabarsčius čili dribsniais.

Skanaus!

1 komentaras:

  1. Į turkišką lęšių sriubą labai labai tinka mėta. Mėta - Turkijoj labai populiarus prieskonis.

    AtsakytiPanaikinti